Okuma Etkinliği#6 - 30 Yaşındaysanız Hayat Gerçekten Zor │Yorum


Bir varmış bir yokmuş misali başladı kitap. Masal gibiydi. Beni kah güldüren kah düşündüren bir kitaptı. Tadında bir chick-lit'di. Nazlı, 30 yaşında kocası tarafında aldatılan biraz komik biraz dengesiz, kararlı ve marifetli bir hanım kızımızdır. Nazlı, kocasından yediği kazığın zararları en aza indirgemek için elinden geleni ardına koymaz. Kocasını kapı dışarı edip belli bir miktar para aldıktan sonra kendine yeni bir ev alır ve yeni bir hayat yelken açar. Yıllar önce terk ettiği okuluna geri döner. Ama o da ne?
Ortada Barış faktörü vardır! Barış, Nazlı'nın dersine giren hocasıdır. Kendisine best model diyebilirsiniz :D Tabi bir de Aysun faktörü var. Aysun, Nazlı'nın üniversiteden arkadaşı. Aysun o zamanlar çok silik bir tipken şimdi afet-i devran olmuştur. Ve Nazlı ile yarış içerisindedir. Nazlı ile Barış yakınlaşması biraz Peri sayesinde olmuştur diyebiliriz. Peri, Barış'ın biricik kızıdır ve Nazlı'yı da görür görmez annesi gibi sevmiştir. Tabi anneleri de unutmamak lazım! Anneler bu ikiliyi bir araya getirmek için ellerinden geleni yaparlar ve sonunda istedikleri olur. Nazlı ve Barış tabir-i caizse "evli, mutlu, çok çocuklu" olmuşlardır. :D 

Nazlı... Deli dolu bir karakter. Onun iç dünyasına konuk olurken hak verdiğiniz yerler de oluyor. Kızım, bi sus dediğiniz yerlerde.. Kimi zaman çocuksu olurken, kimi zamanda tam bir dişi kaplan kesiliyor. Peri ile olan sahnelerine bayıldığımı da söylemek istiyorum. Keşke böyle bol bol "anne&kız" diyalogları olsaydı. Nazlı'nın olaylara bakış açısı da tatlıydı bence. Tamam bazen çok konuştuğu oluyordu ama.. insan yine de kapılıyordu akışa.. Nazlı, insanın ömrünü uzatır cinsten bir karakterdi bana göre. Onu okurken çok eğlendim. :)

Barış ise okulun gözdesi, annesini birtanesi, kızının kahramanın, Nazlı'nın best-modeli. Kızına olan sevgisi ve alakası çok hoştu bence. "Baba&kız" sahneleri çok tatlıydı. Hele o Peri'cik yok mu tam ısırmalık! Bu kitapta sevmeyeceğiniz tek karakter Aysun olacak gibime geliyor. Her ne kadar geçmişte silik bir tip olsa da Barış'ı elde etmek ve Nazlı'yı sindirmek için elinden geleni ardına koymuyor. Ama kusura bakma Aysun'cum avucunu yalamak zorunda kalacaksın! :D 

Annelerin işbirliği içinde olmaları ve ikiliyi bir araya getirme çabaları da çok eğlenceliydi. Ayrıca Nazlı'mızın bir pastanesi var ve on parmağında on marifet diyeceğiniz kadar marifetli bir hatun kişidir kendisi. Yazarın romcom da daha başarılı olduğunu düşünüyorum. Yani bu kitapta kalemini konuşturmuş diyebilirim. Daha önce de dediğim gibi tadında bir chick-lit'di. Okurken sizi gülümsetecek bir kitap arıyorsanız 30  Yaşındaysanız Hayat Gerçekten Zor tam size göre bir kitap! 
Pinterest shareGoogle Plus share

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI