Okuma Etkinliği#5 - Dönüm Noktası 1.GÜN | Yorum


Kitap bitti ve ben öylece kalakaldım. Yani kitabın sonu muallakta bitti biraz. Trevor'ı ardında bıraktı mı, bırakmadı anlamadım. Bunun cevabını ikinci kitapta öğreneceğiz gibi görünüyor. Temennim Trevor'ı ikinci kitapta da görmek. Hatta mümkünse bol bol Trevor&Addison sahneleri olsun. :)

Addie, Yerleşke adı verilen özel yeteneklere sahip çocukların yaşamlarını sürdürdüğü ve yeteneklerini geliştirdiği bir yerde yaşıyor. Yerleşke normal insanlar tarafından görülemiyor. Yerleşke de gerçekleşen olaylar ve yeteneklerinden başkalarına bahsedilmesi yasak!

Addie, bir gün annesi ve babasının boşanma kararı ile yerle bir oluyor. Bir seçim yapmak zorunda. Annesiyle mi yaşayacak, yoksa babasıyla mı? Kitabın içerisinde iki hayat arasında gidip gelmeler, karakterlerin yeteneklerini geliştirmesi ve kötü adamlarımız arasındaki çatışmalar mevcut. Bu arada Addie'nin yeteneği ise Duyu-Görür. Yani bir nevi geleceği görüyor. Ama başkalarının değil sadece kendiyle ilgili şeyleri görebiliyor. Ve hayatını ona göre şekillendiriyor. 
Kitabın başları biraz sıkıcı gelebilir. Kimin hangi yeteneklere sahip olduğuyla ilgili kafa karışıklığınız olabilir ama bütün bunlar ilerleyen bölümlerde açıklık kazanıyor. O yüzden birazcık sabredin, arkanıza yaslanın ve kendinizi akışa bırakın!

Bu zamana kadar bir çok özel yeteneklere sahip çocuklarla ilgili kitaplar yazıldı, çizildi. Ama bana göre Dönüm Noktası, türünü göre bir tık daha önde. Kitabı sevmeniz için size bir neden söyleyecek olsam; tek diyebileceğim Trevor olurdu! Trevor öyle kötü çocuk modunda bir karakter değil. Utangaç, sakin, yaralı ve naif bir karakter. En azından bana hissettirdiği duygular bu yönde :D 

Kitapta Trevor'a daha fazla yer verilse tadından yenmezdi bence. Bana göre kitabın eksikliği bu. Kitap daha çok Addie ve onun çelişkileri üzerine kurulu. Ama ikinci kitapta çok büyük umutlar içerisindeyim. Umarım yazar bizi memnun eder :) 
Kitapta sizi ters köşe yapacak durumlar da mevcut. Spoiler vermemek adına açık açık söylemiyorum. Kitabı okuyunca aynı tepkileri hissedeceğimizi düşünüyorum. Başta sevdiğiniz karakterlerden nefret edecek, sevmediğiniz karakterleri seveceğiniz anlara şahit olacaksınız.

Redaksiyon yönünden düzeltilmesi gereken yerler vardı, umarım ikinci kitapta el atarlar bu duruma. Unutmadan kitap şimdiki zaman ile anlatılıyor. Bu durum başta çok gözüme çarptı hatta beni rahatsız etti. Ama sonra kendimi kurguya kaptırınca anlatım tarzını gözüm görmedi. 

Kitapta nefret edilesi iki karakter var. Duke ve Boby.. Aslında Duke'ün çetesi desek daha doğru olur. Bu gerzekler öyle şeyler yapıyor ki insan okurken kafalarını koparmak istiyor. En azından ben kafalarını koparmak istedim :D 

Kitabın kapağını başta pek beğenmemiştim ama gittikçe kanım ısındı. Orijinal kapağını kullansalar daha iyi olurdu ama bizdeki kapakta fena sayılmaz bana göre. 

Kitapta "aşk" olgusunun eksikliği taa yüreciğime oturdu yani. Addie ile Trev'in yakınlaşmasını ise kitabın sonlarına doğru gördük neredeyse. Ondan öncesinde arkadaş olarak takıldılar. Keşke Addie ve Trevor ikilisine daha geniş yer verilseydi dedim. 

Farklı bir tarz aramak isteyenler için Dönüm Noktası önerebileceğim bir kitap. :)
Pinterest shareGoogle Plus share

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI